Lokikirjaan ei ole tullut merkintöjä sitten syyskuun lopun. Suurin (n. 60 cm) syyllinen taitaa olla tässä:

 

Pienempi poikanen uhkasi putkahtaa maailmaan syksyllä liian aikaisin, joten asiat muuttivat hieman tärkeysjärjestystä. Kun hän sitten syntyi viikko lasketun ajan jälkeen (kuten isoveljensäkin), on arki ollut melkoista hulinaa. Ihan samat tuntemukset olen käynyt taas läpi kuin esikoisen kanssa: aina ikionnesta epätoivoon ja taas takaisin.

Kuten arvata saattaa kahden alle kolmivuotiaan kanssa ei ehdi juuri mihinkään keskittyä. Josko esikoisen kanssakin päivät olivat syömistä ja vaipanvaihtoa, niin nyt ne ovat sitä kaksinkertaisesti. Joskus öisinä hetkinä, kun väsymys on ollut kova ja meinannut jo itkukin päästä pitkästä imettämisen ilosta, niin jostain on löytynyt sisua jatkaa. Onneksi nykyään on tiivis lähipiiri, jonka varaan voi turvautua muutaman tunnin yöunien jälkeen. Nyt olen ymmärtänyt osittain, miksi ihmiset eivät täysin ymmärtäneet intoani täyttää tämän perheen lapsiluku kohtuullisen nopealla aikataululla. Kaikinpuolinen repaleinen opiskelu-, työ- ja koko elämänhistoriani tuki kuitenkin tätä ajatusta. Nyt odotan kärsivällisesti, mutta innolla seuraavaa elämänvaihetta.

Eräs ystäväni (kotiäiti hänkin tällä hetkellä) kutsuu käsityöharrastustaan henkireiäkseen. Se on minusta hyvä nimitys. Tämä lokikirja on varmasti jatkossa minun henkireikäni, kun nyt arki alkaa toivottavasti helpottaa sen verran, että edes joskus lumitöiden välissä voi muutaman minuutin koneellakin istua. Minulla on kertynytkin monta monituista aihetta, joita haluaisin hieman (erään toisen ystäväni sanoja lainatakseni hieman) "härppiä". Uskon että minulla on omaakin sanottavaa, vaikka koulutukseni myötä tykkään lainailla muista lähteistä :) Miksi sanoa jokin asia uudestaan huonommin, jos joku on sen kerran hyvin laukaissut. ;)

Kirjoitustyylini tulee olemaan kuten minä: provokatiivinen, mukahauska. Käytän surutta sellaisia huumorinlajeja, joita ei kuulemma saisi taitamattomat käyttää, kuten sarkasmi ja ironia. Annan mahdollisille kuulijoille tai tässä tapauksessa mahdollisille lukijoille täyden vastuun - ja enemmänkin jos haluatte. Koettakaa kestää, kommentoikaa tai vaihtakaa foorumia! ;)  

-M

P.S. Niin ja asiajuttuja etsivät: nou hätä, myös J palaa raksan pariin ja kirjoittaa niistä myös täällä.