Olen varmaan yksin mielipiteeni kanssa, mutta toivon todella että tämän kesän helteet oli tässä. Vaikka asuntomme ei ole edes kuumimpiin ilmansuuntiin, niin ihan tarpeeksi tässä on saanut sisälläkin hikoilla. Vielä vaikeampaa on tuon pienen kanssa, joka ei nuku (kun on kai liian kuuma) ja ei juo vettä (kun se kai on pahaa) eikä maitoa, jos se on huoneenlämpöistä tai lämpimämpää. Onneksi Poikanen on jo sen verran iso, ettei tarvitse ihan heti panikoida lämpötilan kanssa.

Mutta kun vien Poikasen miltei kolmenkymmenen asteen lämpötilassa ohuissa kesävaatteissa ulos ja tyyppi huutaa selkä märkänä vaunuissa (ennen kuin päästään varjoisemmalle osuudelle), alkaa tuntemattomat naapurin tädit kysellä: "Voivoi, onkohan sillä liian kylmä?" "Ettei se nyt vaan palellu, kun ei ole edes takkia?" Siis oikeesti... Välillä meinaa huumorintaju loppua, erityisesti noiden tätien kanssa. Sinänsä kiinnostavaa, ettei ne mun omaa vaatetustani ole koskaan kommentoineet, vaikka tunnustan kyllä lähteneeni joskus talvella ilman pipoa tai liian ohuella takilla ulos. Mutta kai se huoli lapsista on sitten ainakin taloyhtiön yhteinen - ellei jopa universumin. 

Kyllä kiitos, otan ihan mielelläni neuvoja vastaan ja kritiikkiäkin. Tämä lapsen hoitaminen on minulle vasta opettelua ja uutta ja ihmeellistä. Nuo päivittelyt ja voivottelut ovat vaan aika rasittava tapa. Yhtä rasittava kuin tämä helle. :) 

Tänään startataan taas ulos, laitetaan pitkähihaiset ja -lahkeiset ohuet vaatteet, ettei iho pala. Sitten vielä aurinkolasit, ettei silmiin ota ja hellehattu, ettei tuu auringonpistosta. Olikohan vielä muuta... Niin joo, vettä otetaan mukaan jos alkaa janottaa.

Tämän kirjoituksen lopuksi voisi vielä ikään kuin uskon menettämiseksi meidän vanhemmuutta kohtaan laittaa kuvan matkarattaistamme ja keskustelun, jonka näistä kävimme vaunukaupassa:

 

- Mitähän varten tässä on nämä? (Osoittaa kahta pyöreää syvennystä ja kannellista koteloa niiden välissä.)

- Jos siihen voi vanhemmat laittaa oluttuopit ja tuo keskellä oleva on tuhkis.

- Miten mulla tuli tuo sama mieleen... 

 

Aurinkoista, muttei liian kuumaa kesää kaikille 

toivottelee M