Aika menee nopeasti ja raksakin etenee yllättävän nopeasti. Oikeastaan ainoat hidastavat tai myöhästyneet asiat ovat olleet puhallusvillan puutos ja ikkunoiden myöhästyminen sovitusta ajasta. Jonkin verran myös puutavaran määrien, laadun ja toimitusten kanssa on ollut ongelmia. Todella vähän kuitenkin. 

Styroksit ikkunoissa ja tehokas lämmityslaite pitää kämpän sen verran lämpimänä, että toiselta työmieheltä oli villapaitakin jo kadonnut jonnekin. Onneksi ihan parinkymmenen asteen pakkasia ei vielä ole näköpiirissä. Jospa ne ikkunatkin nyt tulisivat kolmannen luvatun päivän aikana.  

Samaan aikaan kun väliseinät ja kattopaneelit pääsevät paikoilleen ja ikkunoita yhä vielä odotellaan, on aika tehdä päätöksiä pintamateriaaleista. Niinpä suunnistimme miehen kanssa lähimpään kaupunkiin rautakaupan tarjouspäivään ostoksille. Laatat on päätetty pariin kolmeen kertaan, mutta aina on ilmennyt joku hyvä syy vaihtaa jotain niistä ja lopulta yksi on johtanut toiseen ja kaikki on vaihtuneet. Tässä vaiheessa onneksi tuo vaihtaminen on edullisinta :)

Kirjoittelen siis tännekin noita pohdintoja ja valintoja muistiin ja toki vaikkapa kommentoitavaksikin ;)

 

Seinät ja katto käsitellään jollain valkokuultovahalla/maalilla. On sääli peittää kauniita hirsiseiniä, mutta ajatus kellastuneista mäntyseinistä kammoksuttaa myös. Tällä hetkellä vahvin ehdokas on Osmocolorin puuvaha ja sävynä kuusi.

Toisaalta myös tässä kuvassa on tosi hyvän väriset seinät ja ne on käsitelty Uulatuotteen Ilona-sisämaalilla. Hankala pättää, mutta varmasti molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja.

Lattiaan tulee laminaatti, vaikka se on kuulemma kylmä jne. jne. Meillä kuitenkin käytännöllisyys merkkaa eniten ja täällä maalla kun tuppaa tulemaan sisälle hiekkaa jne., niin laminaatti tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Saimme tarjouksen tästä pähkinänsävyisestä Upofloorin laminaatista.

Lämpimälle kuistille ja keittiöön tulee Pukkilan Altaj-laatta 300 x 600 tiililadonnalla. Kuva on kamala, mutta tuossa on häivähdys ruskeaa, joten toivottavasti sopii kaappien pähkinänväristen tasojen (ja rungon) kans hyvin yhteen. 

 

Puuhellan viereen tehdään taso sekä liesikuvun ja hellan välinen seinä myös tällä samalla laatalla...

Kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja vessaan tulee lattialaataksi tämä:

Päätyseiniin pesuhuoneessa ja vessassa tämä ruskeana ja sivuseiniin vaaleana:

Huoh. Jospa nuo nyt ois sitten ne lopulliset valinnat. Just eilen juttelin sattumalta erään mukavanoloisen rouvan kanssa rautakaupassa ja päiviteltiin näitä valinnan vaikeuksia. Juuri ja juuri mun mielikuvitus riittää jonkin yhden verhon/maton/huonekalun/seinänvärin tms. valintaan lopputulosta näkemättä, mutta että koko talo... Eikä tilannetta ainakaan helpota se, että meillä on tupakeittiö eli olohuone ja keittiö on samaa tilaa ja materiaaleja löytyy monenlaisia aina hirrestä punaiseen tileen :) Lopputulos hirvittää jo etukäteen.