Viime viikolla selvisi koettiin ikävä takaisku, kun paljastu että joudumme anomaan suunnittelutarveratkaisun näitä käsitellään kahden viikon välein, joten päätössaadaan 6.9:ttä, jonka jälkeen päätös viedään vielä kirjattavaksi lääninhallitukseen huoh... Onneksi rakennusluvan voi laittaa vireille yhtäaikaa suunnittelutarveratkaisun kanssa. Maatyöt voisi aloittaa ilman lupia muuten, mutta hiekkapatjaa ei voi tehdä oikean korkuiseksi tai oikeaan paikaan ennen kuin kunta käy merkkaamassa talon paikan ja korkeusaseman. Pääsuunnittelijamme koittaa saada tämän merkitsemisen tapahtuvaksi kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen, jotta saisimme maatyöt tehtyä ja perustukset heti työnalle, kun raklupa on saatu. Tällähetkellä alkaa 25.9:ttä tuntua realistiselle talonpystytysajankohdalle.

 
Suunnittelurintamalla on edetty siten, että M:n kanssa kävimme viime yönä läpi sähkö- ja LVI-suunnitelmat ja lähetimme niistä kommentit eteenpäin. Kovin pahoja juttuja niissä ei enää ole ja luultavasti seuraavan kommentoinnin ja korjausten jälkeen ne voidaan lyödä lukkoon - jeeeeee. Perustussuunnitelmat tulivat myöskin tämän viikon alussa. Kiintokalusteiden sijoittautumiset alkavat myöskin selkiytyä. Ensi lauantaina saamme varmistuksen, kun käymme (toivottavasti :) ) viimeisellä keittiökalustesuunnittelu/tarjoussessiossa. Tämän jälkeen LVI/sähköönkään ei tule enää muutoksia.
 
Tänään soitin sähköyhtiöön kysyäkseni pitääkö heidän aikataulu sähkökaapelin vetämisestä tontinrajalle sekä ilmajohdon poisto talon päältä paikkaansa. Kovasti asiakaspalvelija kurkkukirkkaana väitti, että he saavat maakaapeloitua koko kankaan muuntajapiirin talot 30.8:tta mennessä :O Hhm. täytyy alkaa miettiä plan b:tä kuinka saada sähkö rak.työmaalle. Vaihtoehtoja on lainata naapurista :) tai lainata/vuokrata polttomoottori tai traktori käyttöinen agrekaatti ei kellään sattuisi olemaan joutilaana ;)
 
Seuraavat asiat ovat lähiaikoina ohjelmassa:
- saada sopimusanomus postitettu vesiliittymästä vesiyhtiölle, jotta maatöiden alkaessa voidaan vetää myös vesijohto.
- Niin ja se muurari hormille ja palomuureille.
- lyötyä lukkoon LVI/sähkö, jotta pääsee tarjouskilpailuttamaan putkarit ja sähkärit.
- perjantaiksi pitää toimittaa talotehtaalle tieto hirsiin tehtävistä pistorasioiden ja valokytkimien porauksista.
- omatutkielma tai maanrakennusfirma pitäisi pyytää katsauskäynnille, jotta voi sanoa riittääkö tila tontilla vai pitääkö homelite laittaa laulamaan vielä yhden tankillisen verran.
- Ainakin maasuodattamon kohta pitää vielä siistiä puista.
- pitäisi varata pystytysaika kuljetusfirmalta tai ainakin selvittää mitkä päivät sopii heille. 
- Selvittää millä aineella hirret pitää käsitellä, jotta ei sulje pois myöhempiä käsittelyvaiheita
- Tehdä materiaalilaskenta maatöissä tarvittavista tavaroista ja pyytää tarjoukset
- Selvittää kuuluuko perustusten alle tuleva eriste perustustoimitukseen sekä vetävätkö perustusurakoitsijat maadoituskaapelin perustusten alle.
- Muutto* :)
 
* Nimittäin tänään selvisi, että asunnollemme löytyi ostaja, joten vältyimme kolmen asunnon loukulta, jeee. Kaupat tehdään ensi viikolla ja omistusoikeus siirtyy uusille omistajille lokakuunlopussa.