Vaikka tykkään kotitöistä (aina välillä) ja kokkaamisesta sekä erityisesti leipomisesta, en ole vielä niitä aiheita tässä blogissa juurikaan käsitellyt. Nyt päätin tarttua aiheeseen. Uusi kategoria olkoon samalla pieni kunnianosoitus Lööki@Köökille :)

En ole aiemmin tiedostanut tykkäväni mistään retrosta, mutta nämä Hackmanin uudet kattilat ovat jotain niin sympaattista. Tulee semmoinen mummola-fiilis välittömästi:

Tuollaiset on saatava sitten uuteen kotiin sinne maalle, kunhan nyt saisi sen uuden kodin ensin :) Aika pitkässä kuusessa se tuntuu olevan, jos tontilla pystyssä olevia puita käyttää mitta-asteikkona. 

Leivoin eilen pienen merkkipäivän kunniaksi ihanaa banaanikakkua, jonka ohje löytyy Sekasoppa-blogista. Siellä on muitakin aivan ihania herkkuja. Tässä se banaanikakun ohje:

Banaanikakku

100 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0,5 dl kermaa
2 banaania
(1dl suklaarouhetta)

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit, (suklaarouhe) ja kerma. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n. 1 tunti.

Lisäys: Alkuperäinen ohje on tietysti peräisin ruokablogien äidiltä Hellapoliisilta