Edellisestä päivityksestä on ehtinyt vierähtää yli kuukausi! 

Säät suosivat 26.9. tapahtunutta hirsikehikon pystytystä, sillä se saatiin valmiiksi kuivassa ja viileässä säässä. Pitkä poutajakso tuli hyvään saumaan, sillä sen turvin saatiin myös aluskate ja kattopelti pään päälle.

Kirvesmies ahkeroi nopeasti myös hirsipaneelista päädyt valmiiksi, samoin räystään aluslaudoituksen. Talo alkaa olla ulkoapäin kovinkin valmiin näköinen. Ainoastaan ovet ja ikkunat sekä etukuistin portaat puuttuvat.

Olemme saaneet noin kaksikymmentä erilaista maalausneuvoa taloomme. Noudatamme niistä sitä, jossa peruskylläste laitetaan tai laitettiin heti pintaan ja lopullinen (peittävä, mutta hengittävä) maali tulee vasta ensi kesänä. Jos jollakin on hyviä suosituksia peittävästä ja hengittävästä pintakäsittelystä, niin kahdeskymmenesensimmäinen neuvo voisi olla hyvinkin käyttökelpoinen ;)

Viimeisen kuukauden aikana on lisäksi:

- lvi-urakoitsija valittu (Arvoimme pitkään tuntityön ja urakan väliltä. Olemme tyytyväisiä urakkasopimukseen jo nyt...)

- maalattu monta sataa metriä lautaa valkoiseksi

- istuttu tunteja tietokoneella yrittäen miettiä sopivaa takkatiilen sävyä ja siinä samalla koko tulisijavalinta muuttui. 

- "kilpailutettu" yhtä ainutta alueen villatoimittajaa sekä erinäisiä rakennuskonevuokraamoita (esim. tasolaser voi maksaa toisessa paikassa 71 e / vrk ja toisessa 15 e / vrk ja betonilattian hiomakone 100 e /vrk vs. 10 e /vrk)

Viime perjantaina aamuseitsemältä alkoi lattian valu. Kaksi autollista, yhteensä 14 m3 betonia, ruiskautettiin kehikon sisään. (Perheen pieni seurasi tapahtumia tarkkaavaisena, koska hänellä on oma pieni betoniauto...)

Eilen lattia kesti jo hyvin kävelemistä, joten saatiin levytettyä ikkuna-ja oviaukot styroksilla. Nyt sisällä on jo lämmintä. Lopulliset ikkunat tulevat 15.11., jos aikataulu nyt vihdoin pitää.

Näkyvimmät hommat on siis tehty. Nyt sitten alkaa sisäpuolen työt: mm. yläpohjan höyrynsulku, harvalaudoitus ja sen päälle 10cm puhallusvillaa. Sitten odotellaan piipuntekijää ja lvi-asentaajaa vielä alkavalle viikolle. 

- M & J